Kruche i drożdżowe jednocześnie? To nie pomyłka! Dokładnie takie są te ciasteczka! Rozpływają się w ustach! pycha!Składniki:2 szklanki mąki20 dag margaryny1 jajko1 żółtko jaja1 dag drożdży1 łyżka cukru½ szklanki kwaśnej śmietany1 aromat pomarańczowy½ kg jabłekcukier puder do posypkicynamon mielony do posypki1 szczypta solipapier do pieczeniaWykonanie:Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli. Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i usunąć gniazdka nasienne. Na stolnicy oprószonej mąką, rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółeczka i nakładać jabłka. Następnie zlepiać, ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoto w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.