ßßß
Przepis z małymi zmianami z tej strony.Składniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka500g pieczarek1czerwona papryka1 cebulasólpieprzziele angielskieliść laurowyolejśmietana 12 %pietruszka lub koperekłyżeczka vegetyMięso pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i włożyć do lodówki na 30minut. W tym czasie podsmażyć na rozgrzanym oleju pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać mięso i podsmażyć. Gdy mięso się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć chwilkę po czym zalać bulionem (łyżeczka vegety rozpuszczona w 0,5l wrzątku), dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić całość około 20 minut, aż mięso będzie miękkie a większość bulionu odparuje. Na koniec dodać śmietanę, dosolić jeśli zajdzie potrzeba i posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.Smacznego! :)