Wykonanie
Schab trochę inaczej. Bez panierowania , duszenia itp. dzisiaj
schab pod
pieczarkowo -
serową pierzynką. Danie bardzo smaczne. Robiłam dość dawno, dzisiaj odgrzebałam przepis, zrobiłam i polecam



SKŁADNIKI5 kawałków rozbitego cienko
schabu1 łyżeczka
ketchupupół łyżeczki
musztardy Sarepskiej20 dag
żółtego sera typu Gouda1
cebula1/2 kg.
pieczareksól,
pieprz,
papryka słodka1 łyżka
olejufolia aluminiowaWYKONANIERozbite plastry
schabu solimy lekko,
pieprzymy , posypujemy
papryką. Układamy na dużej płytkiej blaszce z piekarnika. Jak
schab będzie mniejszy zmieści się więcej kawałków.

Na
schab kładziemy
musztardę i
ketchup rozsmarowujemy.

Pieczarki płuczemy, kroimy w paski.
cebulę kroimy w kostkę.Na patelni smażymy
cebulę dodajemy
pieczarki i dalej smażymy ,ąż odparuje
woda.Na początku dobrze jest przykryć. szybciej zmiękną.Na plastry
schabu kładziemy
pieczarki. Posypujemy startym na grubych oczkach
serem.



Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1 godziny.Podajemy z
ryżem ziemniakami i surówką


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.