ßßß


SKŁADNIKI5 kawałków rozbitego cienko schabu1 łyżeczka ketchupupół łyżeczki musztardy Sarepskiej20 dag żółtego sera typu Gouda1 cebula1/2 kg. pieczareksól, pieprz, papryka słodka1 łyżka olejufolia aluminiowaWYKONANIERozbite plastry schabu solimy lekko, pieprzymy , posypujemy papryką. Układamy na dużej płytkiej blaszce z piekarnika. Jak schab będzie mniejszy zmieści się więcej kawałków.
Na schab kładziemy musztardę i ketchup rozsmarowujemy.
Pieczarki płuczemy, kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę.Na patelni smażymy cebulę dodajemy pieczarki i dalej smażymy ,ąż odparuje woda.Na początku dobrze jest przykryć. szybciej zmiękną.Na plastry schabu kładziemy pieczarki. Posypujemy startym na grubych oczkach serem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1 godziny.Podajemy z ryżem ziemniakami i surówką
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.