Wykonanie

To kolejna odsłona kotleta ze
schabu. Tym razem piętrowy i cały kolorowy
schabowy. Ale niech was nie zmyli jego apetyczny wygląd – w smaku jest jeszcze lepszyJak szaleć to szaleć!Składniki :
schab (4 plastry)
papryka żółta, czerwona, zielona (każdej ½)
pieczarki (3-4 sztuki)
ogórki kiszone (2-3 sztuki)
musztarda (do posmarowania)
cebula (sztuk 1)
żółty ser (4 plastry)
margaryna (do posmarowania blachy)
olej (do podsmażenia
pieczarek)
pieprz,
sól i
papryka słodka proszkowana do smaku
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy i posypujemy szczyptą
papryki w proszku – odstawiamy na bok.

Świeżą
paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. To samo z
ogórkami kiszonymi (tylko nie wycinamy gniazda 😉 ).
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na
oleju delikatnie soląc i pieprząc.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy ją delikatnie na patelni po pieczarkach.

Ponieważ wszystkie składniki jakie będą nam potrzebne mamy już gotowe, wracamy do naszego
mięska, które smarujemy z wierzchu cienką warstwą
musztardy. Następnie kolejno układamy:
pieczarki –
kiszony ogórek –
cebulkę –
paprykę – żółty
serek.






Całość układamy na blasze – ja wykładam na niej dodatkowo papier do pieczenia i w tym przypadku dodatkowo smaruję go odrobiną
margaryny pod kotletami. Wstawiamy piekarnik na 200 stopni – trzymamy do 30 minut i gotowe


reklama
