ßßß Cookit - przepis na Kolorowy schabowy

Kolorowy schabowy

nazwa

Wykonanie

To kolejna odsłona kotleta ze schabu. Tym razem piętrowy i cały kolorowy schabowy. Ale niech was nie zmyli jego apetyczny wygląd – w smaku jest jeszcze lepszy
Jak szaleć to szaleć!
Składniki :
schab (4 plastry)
papryka żółta, czerwona, zielona (każdej ½)
pieczarki (3-4 sztuki)
ogórki kiszone (2-3 sztuki)
musztarda (do posmarowania)
cebula (sztuk 1)
żółty ser (4 plastry)
margaryna (do posmarowania blachy)
olej (do podsmażenia pieczarek)
pieprz, sól i papryka słodka proszkowana do smaku
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy i posypujemy szczyptą papryki w proszku – odstawiamy na bok.
Świeżą paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. To samo z ogórkami kiszonymi (tylko nie wycinamy gniazda 😉 ).
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na oleju delikatnie soląc i pieprząc.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy ją delikatnie na patelni po pieczarkach.
Ponieważ wszystkie składniki jakie będą nam potrzebne mamy już gotowe, wracamy do naszego mięska, które smarujemy z wierzchu cienką warstwą musztardy. Następnie kolejno układamy: pieczarkikiszony ogórekcebulkępaprykę – żółty serek.
Całość układamy na blasze – ja wykładam na niej dodatkowo papier do pieczenia i w tym przypadku dodatkowo smaruję go odrobiną margaryny pod kotletami. Wstawiamy piekarnik na 200 stopni – trzymamy do 30 minut i gotowe
reklama
Źródło:http://bettycook.pl/2013/02/kolorowy-schabowy