Wykonanie
Gdy z Mamą pieczemy w piekarniku
kurczaka na niedzielny obiad czy
mięso do
chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły
ziemniaki,
buraki,
papryki i
cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis.

Składniki:1 dojrzałe
awokado1
czerwona papryka2
jajka150 g
tuńczyka w oleju1
czerwona cebulakilka gałązek
szczypiorkusól i
pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały środek
owocu,
cebulę obrać i wszystko pokroić w kosteczkę.Przełożyć do naczynia. Upieczoną w piekarniku
paprykę włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż warzywo się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera, również drobno pokroić. Dodać
tuńczyka razem z
oliwą bazylię i , drobno pokrojony
szczypiorek.
Jajka ugotować na twardo i przepuścić przez sitko.Wszystkie składniki porządnie wymieszać.Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Podawać na
pieczywie. Smacznego.