Wykonanie
Rzadko piszę tu o jajecznicy, choć bardzo ją lubimy i dość często jemy. Ale o dzisiejszej napiszę, bo bardzo mi smakowała i jest warta powtórzenia. Nie, nie znajdziecie w niej pachnącego
boczku, ani
kiełbaski, ani nawet skrawka
cebulki - za to jest pełna orzechowej w smaku
rukoli, pysznego
zielonego groszku, i trafi się też od czasu do czasu ździebko
chili. Moim zdaniem jest doskonała.


Składniki dla 1 osoby :2
jajka2 łyżki
mlekaduża garść
rukoli, lekko posiekanej2-3 łyżki
zielonego groszku z puszkikawałek czerwonej
papryczki chili, drobno posiekanej
sól,
pieprz do smaku1 łyżeczka
masła do smażeniaPrzygotowanie :
Jajka wbijam do miseczki, dolewam
mleko, lekko
solę i
pieprzę, rozbełtuję widelcem.
Masło rozgrzewam na patelni, wlewam
jajka, chwilkę smażę, by złapały temperaturę, po czym wrzucam
rukolę,
groszek i
chili. Bardzo lekko mieszam, smażę do pożądanego stopnia ścięcia
jajek.
