Wykonanie
            Zdania na temat tak przygotowanej 
rukoli , były w naszym domu podzielone - mnie smakowało bardzo, mojemu mężowi nieco mniej. Tak czy inaczej to świetny pomysł na zagospodarowanie nawet lekko przywiędłej 
rukoli. Lekko ostrawe zielsko, dobry dodatek do ryb czy 
mięs. Polecam!Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Seal

składniki300 g 
rukolimasło1 świeża 
papryczka chili, lub do smaku1 łyżeczka 
soku z cytrynysól i świeżo zmielony 
pieprzprzygotowanie
Rukolę umyć strząsnąć nadmiar 
wody. W dużej patelni rozpuścić 
masło na średnim ogniu, dodać wilgotną 
sałatę, smażyć mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną 
chili, 
sok z cytryny, doprawić 
solą i 
pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do 
mięsa lub 
ryby. Smacznego!



