Wykonanie

Przepis prosty (jak zwykle), składników jest bardzo mało, ale razem tworzą smaczną całość :) Tak naprawdę to przepis ten to jest nic innego niż klasyczny jacket potato - postaram się wrzucić niedługo wersję z
tuńczykiem, którą uwielbiam :)
niebieski ser pleśniowyłyżka
masła (lub dwie!)
sok z cytrynypieprzsólSłodkie
ziemniaki bardzo dokładnie myjemy.
Ziemniaki, owinięte folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Ziemniaki pieczemy, aż będą w środku miękkie (czas będzie się różnił w zależności od wielkości
ziemniaka) - sprawdzamy nakłuwając nożem bądź drewnianym patyczkiem. Upieczone
ziemniaki wyjmujemy, przekrawamy na pół i środek wydrążamy łyżką. Następnie środek
ziemniaka mieszamy z odrobiną
sera pleśniowego,
masła i przyprawiamy do smaku. Na końcu skrapiamy
sokiem z cytryny (odrobina wystarczy). Całość łyżką z powrotem nadziewamy chrupiące skórki :) Gotowe!Ola