Wykonanie
Bardzo ale to bardzo lubię gotowaną
kukurydzę. Kojarzy mi się trochę z dzieciństwem i wakacjami nad morzem. Zawsze bardzo na taką
kukurydzę czekałam:) Tak...to zdecydowanie jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa:) Standardowo podawana jest z
masłem i
solą i wiem że taka jest absolutnie fantastyczna ale wersja
maślana z dodatkiem
chili też jest bardzo ciekawa. I to naprawdę niezły smakowy "kop". Jeśli lubicie ostre smaki próbujcie! A Ci którzy nie przepadają za dużą ilością
chili zawsze mogą zmniejszyć proporcje:) Prosto i smacznie!
Składniki:2
kukurydzeok 40 g
masłasólpieprzchili w płatkach lub pół świeżej papryczkiWykonanie:
Kukurydzę ugotuj aż będzie miękka (spróbuj kilka ziaren). W czasie gotowania przełóż
masło do miseczki dodaj
chili,
sól i
pieprz. Gorącą
kukurydzę posmaruj
masłem. W razie potrzeby możesz jeszcze dodać
soli lub
chili.Smacznego!