ßßß Cookit - przepis na Kukurydza z parmezanem.

Kukurydza z parmezanem.

nazwa

Wykonanie

T ak przygotowana kukurydza może być dodatkiem do dań głównych i sałatek, ale też jest świetną przekąską w wersji solo. Ja bardzo lubię! Dla mnie taka kukurydza jest 1000 razy smaczniejsza od kukurydzy z puszki :).
składniki:
2 kolby świeżej kukurydzy
sól
świeżo mielony pieprz
masło
starty parmezan (ok. 100 g)
przygotowanie:
kolby kukurydzy wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy aż będzie miękka. parmezan wysypujemy na duży talerz. ugotowane kolby kukurydzy wyjmujemy z wody. na każdej kolbie kładziemy kawałek masła i rozprowadzamy go po całej kukurydzy nożem. kiedy masło się stopi kolby kukurydzy obtaczamy parmezanem (ser w połączeniu z masłem na ciepłej kukurydzy będzie się szybko roztapiał i wnikał pomiędzy ziarenka). posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
smacznego.
Źródło:http://wkuchniuli.blogspot.com/2013/09/kukurydza-z-parmezanem.html