Wykonanie
Dziś już 1 listopada , czyli święto . Oczywiście nie muszę wam pisać co
będę dziś robić... czas odwiedzin ukochanej rodziny i wizyta na cmentarzu.Wczoraj Halloween nie obchodzone przeze mnie minęło tak szybko ,że tak jakby go w ogóle nie było. Jednak chciałam coś upiec tak jak mówiłam i zrobiłam takie sobie
czekoladowe halloweenowo ozdobione ciacho.Poza tym jakoś wzięło mnie na sprzątanie i około godziny 8.30 zaczęłam wycierać kurze, odkurzać itp.
Potem wymęczona gorąca kąpiel i do łóżeczka z książką z angielskiego - i tak zasnęłam ;pMamy długi weekend , dla mnie to czas dużej ilości nauki. Mam nadzieję ,ze jakoś dam radę ! Mam też ochotę na jakiś dobry film - co polecacie ?Mój stan psychiczny nie jest dobry ,ale jakoś muszę sobie radzić ,bo nie chce wybierać się do psychologa. Mam mamę i to jest najważniejsze <3Na śniadanie użyłam znowu
mandarynki ,dlatego ,że mam spory zapas w domu i smakuje pysznie w owsiance ;)
owsianka na
mleku z
orzeszkami ziemnymi ,
czekoladą gorzką 85% ,
amarantusem i
mandarynką ,
kawa rozpuszczalna z
mlekiemporridge with milk , peanuts , dark chocolate 85% ,amaranth and mandarine , instant coffee with milkmoja
dynia ,jednak zrobiłam zdjęcie , ale nie jest w dobrym stanie ,bo stała tak na dworze przez tydzień ;p
gateau au chocolat -
czekoladowe ciacho
źródło ,dziękuję jest pyszne !znikało w mgnien iu oka , nawet poczęstowałam nim straszydła ,które odwiedziły nas wczoraj ;pSkładniki ( ja upiekłam w kwadratowej formie ;p )2 tabliczki
czekolady : dałam jedną gorzką 65% i
mlecznąpół szklanki
cukru3/4 kostki
masła1/2 szklanki
mąki5
jajekłyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie :Na sam początek włączam piekarnik na 180 stopni Celsjusza. Następnie rozpuszczam
czekoladę wraz z
masełkiem w rondelku. Ucieram
żółtka z
cukrem , a
potem dodaję do tego przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Do masy dodaję rozpuszczoną
czekoladę z
masłem. Na koniec ubijam
białka i delikatnie mieszam z resztą masy. Przekładam do formy, którą można posmarować
masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wkładam do piekarnika na jakieś 20-25min. Ja jeszcze posypałam
cukrem pudrem i
kakaem (pajączek)Smacznego !p.s. jeszcze jedno pytanko ... czy robicie u siebie w domu pierniczki czy piernik ? ja się zastanawiam nad tym dojrzewającym i musiałabym go zrobić już teraz ,bo troch,ę musi postać ... nigdy go nie robiłam ,ale mam ogromne chęci do tego ,żeby go upiec ;)