Wykonanie
Przygody z muffinami ciąg dalszy. Tym razem padło na dodatek w postaci kawałków białej i
mlecznej czekolady - pychota!
Składniki:90g
mąki20g
kakaopół łyżeczki
proszku do pieczenia80g
cukru2
jajka90g roztopionego
masła1/3 szklanki
mleka50g
mlecznej i
białej czekolady------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mąkę łączymy z przesianym przez sitko
kakao oraz
proszkiem do pieczenia.W drugim naczyniu ubijamy
cukier i
jajka.Dodajemy ostudzone
masło, a następnie
mleko.Masę wlewamy do pierwszego naczynia z
mąką, mieszamy i dodajemy posiekaną na kawałki
czekoladę.Następnie wylewamy masę do foremek.Muffiny pieczemy w temp 180 stopni, przez ok. 25 minut.
Przepis zaczerpnięty z książki "Gotowanie krok po kroku. Ciasta i desery" autorstwa Marianne Magnier-
Moreno.