Wykonanie
             Ciasteczka
Ciasteczka piekłam tydzień temu. Kiedy teraz na nie patrzę, to mam bardzo sprzeczne uczucia. Zrobiłam je po przejrzeniu „Złotej księgi czekolady”, którą przeglądam zawsze, kiedy jestem u Najlepszego z mężczyzn. No, cóż, dobry nastrój za wszelką cenę musi być zapewniony :)Wieczorem, piekłam i byłam bardzo odprężona, mimo, że wisiało nade mną nocne czytanie książek. Następnego dnia zobaczyłam listy egzaminacyjne… musiałam zjeść kilka 
ciastek z rozpaczy.Są szybkie, proste, smaczne. I, zdecydowanie poprawiają humor. Uwierzcie mi… w końcu wiem, co mówię. Mam zamiar zrobić sobie takie 
ciastka w zapasie, na sesję. Mam nadzieję, że w czerwcu 
będę pruć do przodu z 
czekoladowo-
miętowym oddechem!Składniki na kilkanaście 
ciastek:150g 
mąki50g 
czekolady z nadzieniem 
miętowym50g 
masła½ łyżeczki 
proszku do pieczenia1 duża łyżka 
kakao1 
jajko1 łyżka 
mleka3–4 łyżki 
cukru20g 
czekolady (gorzka, 
mleczna w zależności od gustu)Utrzeć 
masło z 
cukrem, dodać 
jajko i 
mleko. W drugiej misce wymieszać 
mąkę, 
proszek do pieczenia i 
kakao. 
Czekolady posiekać drobno.Dodać suche składniki do płynnych, oraz posiekaną 
czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać (najlepiej łapą). 
Ciasteczka nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 12 do 15 minut w 180°C.