Wykonanie
Przepis zapożyczony ze strony: klik :)Składniki:-2 szklanki
mąki-2
jajka-150 g. roztopionego
masła-200 gram
czekolady (ja dałam
mleczną i gorzką)-1 szklanka
cukru (drobny lub zwykły)-1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaSposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy, odstawiamy z ognia i dodajemy
mąkę,
cukier,
jajka,
proszek do pieczenia i pokruszoną w mniejsze kawałeczki
czekoladę (ja jedną kostkę
czekolady rozdrobniłam na 4 części) . Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki o średnicy ok. 3 cm. i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstęp
między ciastkami ponieważ w czasie pieczenia się rozleją. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 min. W trakcie pieczenia pierwszej partii pozostałą schowaj do lodówki.Smacznego! :)A.