Wykonanie
Hej !! Jak samopoczucie w poniedziałkowy poranek?U mnie już zdecydowanie lepiej, słońce wczoraj dodało mi pozytywnych emocji ;) No i jeszcze domowa szarlotka - to też z pewnością miało wpływ na przyjemny dzień.Niedziela szybko minęła i czas zacząć nowy tydzień, u mnie ten akurat będzie trwał 4 dni, bo w piątek mam wolne :) Jednak będzie bardzo dużo nauki, więc
potem na koniec
będę wykończona.Dziś skorzystałam z pomysłu niesamowitej owsiankowej królowej
Elin !! Owsiankę budyniową połączyłam z ubitym
białkiem (nie dodałam
żółtka). Owsianka wyszła naprawdę pyszna *-* Gęsta, puchata, piankowa - jak mus <3 Jedna z najlepszych jaką
jadłam! Dziękuję ci za wspaniałą inspirację
Elin ;*
budyniowa owsianka na
mleku o smaku
wanilii, z
białkiem,
nerkowcami, crunchy naturalnym i
kakaowym ciastkiem owsianym
pudding porridge with milk with vanilla flovor, egg white, cashew nuts, natural crunchy and cocoa oatmeal cookiePełnoziarnista szarlotka <3inspiracja - dziękuję ;*
Składniki:Ciasto:500g
mąki pełnoziarnistej1/2 kostki
masła1
jajko3 łyżki
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
cukru brązowegoNadzienie:1 kg
jabłek1/2 szklanki
cukru brązowegoWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto należy dokładnie ze sobą ugnieść. Następnie podzielić na pół. Jedną połowę rozwałkować i wyłożyć nią wysmarowaną
masłem formę (u mnie tortownica), a drugą włożyć do lodówki. Następnie spód włożyć do piekarnika i piec tak długo aż zacznie nabierać złotego koloru.
Potem obieramy jabłuszka (niekoniecznie), ścieramy je, kroimy - jak kto woli. Ja starłam na tarce w plasterki. Wkładamy do garnka, dodajemy
cukier i tak dusimy aż będą miękkie.Wykładamy
mus jabłkowy na gotowy podpieczony spód i pieczemy jakieś 20min. w 180 stopniach Celsjusza.Na koniec posypujemy kruszonką z drugiej połowy ciasta (ścieramy je) i pieczemy aż się zarumieni.Wyciągamy, czekamy aż ostygnie - choć na ciepło też pycha ! i posypujemy
cukrem pudrem *-* Przepyszne !Smacznego ;)P.S. Ja zrobiłam trochę po swojemu, bo z ciasta nie wyszła mi zwarta kula tylko było kruche. Wykleiłam więc ręcznie spód, a kruszonka już była więc nie musiałam nic ścierać na koniec. Nie profesjonalnie, ale wyszło i jest smaczne ;)a może macie ochotę na
ryż na mleku ?
pełnoziarnisty
ryż na mleku z
cynamonem i
syropem klonowymwhole wh eat rice with milk, cinnamon and maple
syrupDziś Międzynarodowy Dzień Ziemi ;)Koniec z analizowaniem każdego słowa.Nie muszę siebie obwiniać,że powiedziałem coś głupiego.Nie chcę marnować na to czasu.Chcę żyć i cieszyć się tym, co mam.B. Pawlikowska