Zapraszam na aromatyczne, pachnące cynamonem i przyprawami korzennymi gofry. Bardzo proste do przygotowania, ponieważ ograniczają się jedynie do wymieszania składników. Nie ma tu potrzeby odzielnego ubijania piany. Proste i pyszne za sprawą dodatków - przyprawy piernikowejorzechów włoskich i rodzynek. To zdecydowanie najlepsze gofry jakie ostatnio jadłam. Możesz przygotować od razu podwójną porcję, bo odgrzewane są jeszcze smaczniejsze i bardzo chrupkie.Składniki na 6 sztuk:1 czubata szklanka mąki orkiszowej(pół/pół 630 z pełnoziarnistą) 170 gniecała szklanka mleka - 150 ml1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki roztopionego masła lub 1/6 szklanki oleju2 łyżki miodu0,5 łyżeczki przyprawy piernikowej1 jajkoszczypta soli40 g orzechów włoskich40 g rodzynkówWykonanie:wszystkie składniki wymieszać rózgą miksera. Na koniec wmieszać posiekane orzechy i rodzynki. Odstawić przynajmniej na 30 minut, lepiej na 1 godzinępiec w nagrzanej, lekko posmarownej masłem gofrownicy wg wskazań instrukcji. U mnie 2,5 minutyposypać cukrem pudrem (u mnie zmielony ksylitol)SMACZNEGO !