Wykonanie
Szybkie, proste i mega pulchne! Takie są właśnie
dyniowe babeczki, na które przepis znajdziecie poniżej. To moja kolejna propozycja na wykorzystanie tego pięknego, złocisto-
pomarańczowego warzywa w jesiennych deserach.składniki (ok. 10 babeczek)250 g
mąki60 g
masła125 ml
mleka100 g musu z dyni20 g
cukru pudru3 łyżki
miodu3 łyżeczki
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szczypta
soli1
jajkoMasło umieścić w rondelku, rozpuścić i odstawić do przestudzenia.
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać
sól,
cukier, mus z dyni i przestudzone
masło.
Jajka roztrzepać z
mlekiem i
miodem, dodać do miski z
mąką. Całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników, ale nie za długo. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po jednej dużej łyżce ciasta. Piec w 200 ° C przez 30 minut. Wyjąć i wystudzić. przed podaniem posypać
cukrem pudrem lub polać lukrem.Smacznego! :)