Wykonanie
Po
kaszę kuskus sięgam zazwyczaj wtedy kiedy brak mi czasu, chęci lub cierpliwości do gotowania zwykłej
kaszy. Wystarczy zalać ją wrzątkiem, połączyć z dodatkami i gotowe. Tym razem jesiennie, bo z
cukinią,
fasolką szparagową,
pomidorami i
marchewką. Bez zbędnego cudowania i ulepszania, bo te warzywa to smak sam w sobie. :-)

200g
kaszy kuskus2
filety z kurczaka300g
fasolki szparagowej żółtej2
cukinie1 duża
cebula3
pomidory2
marchewkiolejsól,
pieprz,
papryka ostra,
papryka słodka1.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy pokrojonego i przyprawionego
solą,
pieprzem i
papryką kurczaka. Smażymy do zarumienienia.2.
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom
kaszy. Odstawiamy do napęcznienia.3.
Fasolkę obieramy, kroimy na części, gotujemy do miękkości.4. Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę
cukinię i
pomidory, startą
marchewkę. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy
fasolkę szparagową,
kuskus. Całość doprawiamy do smaku.

