Wykonanie
Bardzo prosta i sycąca zupa. Połączenie prostych składników takich jak
papryka,
cebula,
fasola czy
kukurydza nadają jej niepowtarzalnego smaku.
600 g
mięsa gulaszowego2 łyżeczki
mąki pszennej2 łyżeczki
słodkiej papryki1,5 litra
wody1
zielona papryka7
pieczarek3
marchewki1
pietruszka1
cebula5
pomidorków koktajlowych4 ząbki
czosnku1 puszka
czerwonej fasoli150 g słodkiej
kukurydzy1 łyżka
przyprawy meksykańskiej1 łyżeczka
przyprawy do zupSól,
PieprzMięso gulaszowe myjemy i osuszamy. Przyprawiamy
słodką papryką oraz obsypujemy
mąką. W garnku rozgrzewamy
olej, podsmażamy
mięso.
Cebulę kroimy w pół plasterki, dodajemy do
mięsa. Całość podsmażamy ok. 5 minut.
Zieloną paprykę kroimy w kosteczkę,
pietruszkę oraz
marchewkę obieramy i kroimy w kółeczka,
pieczarki w plasterki. Warzywa dodajemy do
mięsa, podlewamy
wodą, dokładnie mieszamy, gotujemy. Pod koniec dodajemy pokrojone
pomidorki koktajlowe, odcedzoną
fasolę i
kukurydzę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku. Całość doprawiamy
przyprawą do zup,
przyprawą meksykańską,
solą i
pieprzem. Gotujemy do miękkości
mięsa.