ßßß
Cookit - przepis na Bigos z papryką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bigos z papryką
Składniki
Kapusta biała
Kiełbasa wędzona
Papryka czerwona
Pieczarki
Cebula
Liść laurowy
Ziele angielskie
Przyprawy
Sól
Pieprz
Koncentrat pomidorowy
Ketchup
Wykonanie
1 główka
białej kapusty
1 pętko
wędzonej kiełbasy
1
czerwona papryka
300 g
pieczarek
1
cebula
2
liście laurowe
kilka ziaren
ziela angielskiego
przyprawa
do bigosu
sól
pieprz
mały słoiczek
koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki
keczupu
Kapustę
szatkujemy dość drobno. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną
wodą
i gotujemy ok. 15 minut.
Pieczarki
kroimy w plastry.
Cebulę
,
paprykę
,
kiełbasę
w kosteczkę. W osobnym garnku rozgrzewamy niewielka ilość
oleju
, wrzucamy
cebule
i
kiełbasę
, chwilkę podsmażamy i dodajemy resztę warzyw. Podgotowaną
kapustę
odlewamy (ma lepszy smak). Dodajemy ją do
kiełbasy
i warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy.
Koncentrat pomidorowy
,
keczup
i
przyprawy
rozrabiamy w 3 szklankach
wody
i zalewamy bigos. Wszystko dusimy pod przykryciem około 1 godziny.Gdy
woda
wyparuje podlewamy
kapustę
(żeby bigos się nie przypalił).Smaczny bigosik do obiadu lub na kolację.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/01/bigos-z-papryka.html
Przepisy powiązane
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Składniki powiązane (0)