Wykonanie
26 kwietnia 2014
Młoda kapusta na ciepłoSkładniki:1 główka
młodej białej kapusty250g.
pieczarek2
cebule2 duże mięsiste
pomidory2 pętka
kiełbasy śląskiej2 łyżki
koncentratu pomidorowego1 łyżka
masła2
liście laurowe3 ziarenka
ziela angielskiego1 łyżka
przyprawy do
pomidorów1/2 łyżeczki
chilisól,
pieprz

Przygotowanie:
Kapustę myjemy,szatkujemy ,przekładamy do garnka wraz z liśćmi laurowymi i
zielem angielskim ,zalewamy
wodą.Gotujemy ok. 30 minwarzywa myjemy ,
pomidora sparzamy wrzątkiem ,obieramy.Wszystkie warzywa oraz
kiełbasę kroimy w małą kostkę.Na patelni roztapiamy
masło wkładamy
kiełbasę z
cebulą,gdy się zarumienią dokładamy
pieczarki,
pomidory oaz
koncentrat pomidorowy,całość doprawiamy-mieszamy.Dusimy razem ok 5 min.Zawartość patelni przekładamy do garnka z
kapustą,mieszamy ,dusimy ok 20 min do całkowitego zmięknięcia składników.(jeśli jest taka potrzeba w trakcie gotowania dolewamy
wody ,pod koniec jeśli jest zbyt mdłe doprawiamy wg.gustu)SmacznegoPost navigation← Syta i przepyszna bomba witaminowa .Dowód na to że obiad bez
mięsa może być także idealny.Najlepiej smakuje podana z pikantnym chłodnikiem :)Lekka i bardzo pożywna
sałatka,polecam na zdrowy obiad :) →