ßßß Cookit - przepis na Przygotowanie:

Przygotowanie:

nazwa

Wykonanie

26 kwietnia 2014
Młoda kapusta na ciepło
Składniki:
1 główka młodej białej kapusty
250g.pieczarek
2 cebule
2 duże mięsiste pomidory
2 pętka kiełbasy śląskiej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka masła
2 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżka przyprawy do pomidorów
1/2 łyżeczki chili
sól,pieprz
Przygotowanie:
Kapustę myjemy,szatkujemy ,przekładamy do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ,zalewamy wodą.
Gotujemy ok. 30 min
warzywa myjemy ,pomidora sparzamy wrzątkiem ,obieramy.
Wszystkie warzywa oraz kiełbasę kroimy w małą kostkę.
Na patelni roztapiamy masło wkładamy kiełbasę z cebulą,gdy się zarumienią dokładamy pieczarki,pomidory oaz koncentrat pomidorowy,całość doprawiamy-mieszamy.
Dusimy razem ok 5 min.
Zawartość patelni przekładamy do garnka z kapustą,mieszamy ,dusimy ok 20 min do całkowitego zmięknięcia składników.
(jeśli jest taka potrzeba w trakcie gotowania dolewamy wody ,pod koniec jeśli jest zbyt mdłe doprawiamy wg.gustu)
Smacznego
Post navigation
← Syta i przepyszna bomba witaminowa .Dowód na to że obiad bez mięsa może być także idealny.Najlepiej smakuje podana z pikantnym chłodnikiem :)
Lekka i bardzo pożywna sałatka,polecam na zdrowy obiad :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/bardzo-smacznyszybk-i-prosty-w-przygotowanie-ala-bigosik-z-mlodej-bialej-kapustyprzyprawa-do-pomidorow-swietnie-do-niego-pasuje-do-podania-z-pieczywem-lub-ziemniakami-jak-kto-woli