Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pszenny chleb bez dodatkówRacuchy ala pączki »Tym razem robiłam trochę mniej rogalików niż zawsze. To ostatnio działa najbardziej na moich milusińskich.Więc mniej ,a częściej rezultat doskonały .Składniki:80 ml ciepłego
mleka1 szczypta
cukru25 g świeżych
drożdży250 g
mąki pszennej typ 500125 g rozpuszczonej ostudzonej
margaryny1
jajko2 łyżki
cukru pudru16 g
cukru waniliowegoDodatkowo:nadzienie o smaku kukułki 200 gPolewa:
czekolada 200 g
mleko 50 mlWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę. Do małej miseczki wlewamy ciepłe
mleko i wkruszamy
drożdże. Dodajemy
cukier i mieszamy do rozpuszczenia, dodajemy 2 łyżeczki
mąki i mieszamy. Zostawiamy na 15 minut by rozczyn wyrósł. Wyrośnięty rozczyn wlewamy do
mąki.Wsypujemy
cukier waniliowy i rozpuszczona letnią
margarynę. Zagniatamy szybko ciasto( ubijam je tak około 5 minut). Zostawiam ciasto na 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po 30 minutach wałkuje dwa mniejsze kółka i kroje 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczką nadzienie o smaku kukułki. Zwijamy rogaliki i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem dopieczenia. Zostawiam je na 15 minut by wyrosły. Smaruje rogaliki
mlekiem. Piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu polewam je rozpuszczona
czekoladą.
niedziela, 10 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter