ßßß Cookit - przepis na Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe ZM Pekpol 1,5 kilogramów
ketchup 200 mililitrów
miód 40 mililitrów
czosnek 4 ząbki
musztarda 4 łyżek stołowych
imbir mielony 20 gramów
kolendra 10 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
kukurydza 4 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
Smacznego!
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13059/Zeberka-barbecue-z-grillowana-kukurydza