ßßß
 
            
         Takie aromatyczne i miękkie mięso to wspaniały pomysł na elegancki obiad. My bardzo lubimy takie żeberka, zwłaszcza pieczone w rękawie. Takie sposób przygotowania jest zdrowszy a mięsko smakuje lepiej niż z patelni.Składniki:1 kg żeberek wieprzowych2-3 łyżeczki soli zmiękczającej mięso3-4 łyżki musztardy3 łyżki ketchupu1/2 łyżeczki pieprzusłodka i ostra paprykakolendra3 ząbki czosnkuŻeberka najlepiej przygotować dzień przed pieczeniem. Natrzeć mięso solą zmiękczającą i odstawić na kilka godzin, następnie wypłukać. Ketchup wymieszać z musztardą, startym czosnkiem i przyprawami. Marynatą dokładnie natrzeć mięso, umieścić je w rękawie do pieczenia i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc lub dłużej. W dniu pieczenia wstawić blaszkę z mięsem w rękawie do piekarnika i piec około 70 minut w 200*C. Po tym czasie rozciąć worek i piec mięso jeszcze kilkanaście minut, aż się ładnie zarumieni.
Takie aromatyczne i miękkie mięso to wspaniały pomysł na elegancki obiad. My bardzo lubimy takie żeberka, zwłaszcza pieczone w rękawie. Takie sposób przygotowania jest zdrowszy a mięsko smakuje lepiej niż z patelni.Składniki:1 kg żeberek wieprzowych2-3 łyżeczki soli zmiękczającej mięso3-4 łyżki musztardy3 łyżki ketchupu1/2 łyżeczki pieprzusłodka i ostra paprykakolendra3 ząbki czosnkuŻeberka najlepiej przygotować dzień przed pieczeniem. Natrzeć mięso solą zmiękczającą i odstawić na kilka godzin, następnie wypłukać. Ketchup wymieszać z musztardą, startym czosnkiem i przyprawami. Marynatą dokładnie natrzeć mięso, umieścić je w rękawie do pieczenia i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc lub dłużej. W dniu pieczenia wstawić blaszkę z mięsem w rękawie do piekarnika i piec około 70 minut w 200*C. Po tym czasie rozciąć worek i piec mięso jeszcze kilkanaście minut, aż się ładnie zarumieni.