ßßß
 
            
         1 kg karkówkisól, pieprzbutelka ketchupu pikantnego Pudliszki3 łyżki musztardy4 łyżki brązowego cukru3 ząbki czosnku1-2 łyżki papryki ostrej mielonejKarkówkę pociąć na kotlety o grubości 1 cm.Lekko rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pieprzem.Przygotować marynatę: wymieszać ketchup Pudliszki z musztardą, cukrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnkiem i ostrą papryką.Mięso włożyć do marynaty, obtoczyć je marynatą z każdej strony.Zostawić na min. 30 minut.Kłaść na rozgrzanym grillu i grillować z każdej strony po około 15 minut.Jeśli nie macie możliwości użycia grilla na świeżym powietrzu to skorzystajcie z elektrycznego albo zróbcie karkówkę na patelni grillowej.
1 kg karkówkisól, pieprzbutelka ketchupu pikantnego Pudliszki3 łyżki musztardy4 łyżki brązowego cukru3 ząbki czosnku1-2 łyżki papryki ostrej mielonejKarkówkę pociąć na kotlety o grubości 1 cm.Lekko rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pieprzem.Przygotować marynatę: wymieszać ketchup Pudliszki z musztardą, cukrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnkiem i ostrą papryką.Mięso włożyć do marynaty, obtoczyć je marynatą z każdej strony.Zostawić na min. 30 minut.Kłaść na rozgrzanym grillu i grillować z każdej strony po około 15 minut.Jeśli nie macie możliwości użycia grilla na świeżym powietrzu to skorzystajcie z elektrycznego albo zróbcie karkówkę na patelni grillowej.

