ßßß Cookit - przepis na żeberka w musztardzie i miodzie

żeberka w musztardzie i miodzie

nazwa

Wykonanie

Tym razem coś dla wielbicieli porządnego, pikantnego kawałka mięsa. Dobrze zamarynowane mięso, upieczone w rękawie podałam z młodymi pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Składniki:
kilogram żeberek wieprzowych
3 łyżki ketchupu pikantnego
2 łyżki musztardy
2 łyżki miodu
łyżka słodkiej papryki
łyżeczka ostrej papryki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Mięso opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Miód, musztardę, ketchup, czosnek i przyprawy wymieszać. Natrzeć mięso, umieścić w rękawie do pieczenia i dokładnie zawiązać. Wstawić do lodówki na dobę. Zamarynowane mięso piec w 200*C godzinę, po tym czasie rozciąć worek i piec jeszcze kilka minut aż żeberka się zarumienią.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/06/zeberka-w-musztardzie-i-miodzie.html