ßßß Cookit - przepis na Żeberka w miodowo-musztardowej skorópce

Żeberka w miodowo-musztardowej skorópce

nazwa

Wykonanie

Jedna porcja już zjedzona, a następna się marynuję na jutro na specjalne życzenie mojego synka, a on naprawdę rzadko tak zajada się mięskiem. Z podanego przepisu wyszły naprawdę bardzo pyszne żeberka.
Składniki na marynatę:
2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
2 ząbki czosnku (zmiażdżone)
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki tymianku
sól
pieprz
Dodatkowo:
1/2 kg żeberek wieprzowych
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie łączymy, żeberka kroimy na równe części i smarujemy powstałą marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin bodź na całą noc. Po czym wkładamy do woreczka do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni C przez około 60 minut, pod koniec pieczenia można rozciąć worek i jeszcze lekko podpiec.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/02/zeberka-w-miodowo-musztardowej-skoropce.html