Wykonanie
            Jedna porcja już zjedzona, a następna się marynuję na jutro na specjalne życzenie mojego synka, a on naprawdę rzadko tak zajada się mięskiem. Z podanego przepisu wyszły naprawdę bardzo pyszne 
żeberka.

Składniki na marynatę:2 łyżki 
miodu2 łyżki 
musztardy1/2 łyżeczki 
papryki ostrej1/2 łyżeczki 
papryki słodkiej2 ząbki 
czosnku (zmiażdżone)1 łyżeczka 
majeranku1/2 łyżeczki 
tymiankusólpieprzDodatkowo:1/2 kg 
żeberek wieprzowychWszystkie składniki na marynatę dokładnie łączymy, 
żeberka kroimy na równe części i smarujemy powstałą marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin bodź na całą noc. Po czym wkładamy do woreczka do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni C przez około 60 minut, pod koniec pieczenia można rozciąć worek i jeszcze lekko podpiec.