Wykonanie
Taki upał za oknem, że aż się nie chce pisać żadnych postów, trzeba korzystać z pogody
póki jest :)No ale tym przepisem musiałam się z
Wami szybko podzielić bo naprawdę warto przygotować takie pyszne
żeberka.



Składniki na marynatę:3 łyżki
keczupu2 łyżki
musztardy2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
papryki w proszku (ostrej lub łagodnej do wyboru)
sól (nie za dużo)
pieprzmajeranek5 łyżek coliPozostałe składniki :około 1.5 kg
żeberek wieprzowychsól2
cebule pokrojone w piórka2 ząbki
czosnkuWszystkie składniki na marynatę połączyć.
Żeberka pokroić w pojedyncze kostki, które dokładnie solimy, następnie smarujemy z każdej strony naszą marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Następnie wkładamy nasze
mięsko razem z
cebulą i poszatkowanym
czosnkiem do woreczka do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 1,5 godziny.