ßßß
Składniki:1,2-1,5 kg mięsnych żeberekMarynata:2 łyżki sosu sojowego ciemnego2 łyżki płynnego miodu2 łyżki musztardy Dijon1 łyżeczka mielonego imbiru1 łyżeczka ziaren kolendrysól, pieprz wedle uznaniaSposób wykonania:1. Składniki marynaty połączyć ze sobą.2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje.3. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę, woreczek spiąć klipsem i całość dobrze zamieszać. Włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę.4. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.5. Worek z mięsem ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Nakłuć w kilku miejscach. Piec1,5 godziny. 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, by mięso się zrumieniło.6. Gotowe żeberka podawać wedle uznania. Żeberka podałam z ryżem i surówką z pora.
Smacznego!!!Źródło: Przyślij przepis