ßßß
Składniki :1,5 kg żeberek w pasku3 czubate łyżki musztardy miodowej4 łyżki miodu1 łyżeczka – płaska , pieprzusól do smaku3 ząbki czosnku1 duży woreczek do pieczenia
Żeberka dzielimy na małe porcje , takie na kęs , (żeby dobrze naciągnęły marynatą ) solimy i pieprzymy do smaku . W miseczce mieszamy miód , musztardę , wyciśnięte praską ząbki czosnku . Żeberka dokładnie pokrywamy marynatą musztardową i przekładamy do woreczka do pieczenia . Zawiązujemy i wsuwamy do piekarnika ( koniecznie na blaszce do pieczenia ) , ustawiając 120-130 C . Pieczemy około 1,5 godziny , co jakiś czas obracając worek ( uwaga żeby się nie poparzyć ) , żeby równo się przypiekały . Po tym czasie , worek rozcinamy i rozchylamy – podpiekamy jeszcze około 20 minut żeby się zezłociły i możemy serwować 😉 Takie żeberka , najlepiej smakują z zapiekanym pure ziemniaczanym . Smacznego 😉