SKŁADNIKI:1kg żeberekmusztarda sarepskamiód4 ząbki czosnkumajeranek, 4 listki laurowesól, pieprz1 duża cebulaMarynata do żeberek:wg proporcji 2 łyżki miodu na 1 łyżkę musztardy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy majeranek oraz sól i pieprz do smaku.Żeberka kroimy, tak by w każdym kawałku pozostały dwie kosteczki. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym. Dokładnie smaruje je marynatą i obkładam piórkami z cebuli, czosnkiem i listkami laurowymi. Tak przygotowane żeberka wstawiam przykryte na kilka godzin do lodówki (najlepiej przygotować je sobie na noc).Do piekarnika wstawiam na ok godzinę do pieczenia pod koniec zdejmuje przykrywkę naczynia żaroodpornego tak by żeberka delikatnie się przypiekły. Piec 160C.Podaję po upieczeniu z kaszą gryczaną i plastrami ogórków kiszonych.