ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 8 sztukmleko 1 szklanekmigdały 0,5 szklanekśliwki suszone 300 gramówolej 0,3 szklanekcukier 1 szczyptasól według uznaniasok z cytryny 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniaWykonanie:W mleku namoczyć filety i odstawić na 3 godziny. Osączone zwinąć w ruloniki. Sparzone, obrane migdały posiekać. Moczone 60 minut w pół szklance wody śliwki rozgotować. Mąkę śliwkowa przetrzeć przez sito, dodać olej i migdały. mieszając, doprawić cukrem, sola oraz sokiem z cytryny6 lub octem. na półmisku ułożyć ruloniki śledziowe, polać sosem i udekorować natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: