Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
migdały 0,5 szklanek
śliwki suszone 300 gramów
olej 0,3 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:W
mleku namoczyć filety i odstawić na 3 godziny. Osączone zwinąć w ruloniki. Sparzone, obrane
migdały posiekać. Moczone 60 minut w pół szklance
wody śliwki rozgotować.
Mąkę śliwkowa przetrzeć przez sito, dodać
olej i
migdały. mieszając, doprawić
cukrem,
sola oraz
sokiem z cytryny6 lub
octem. na półmisku ułożyć ruloniki
śledziowe, polać sosem i udekorować
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: