Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 270 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoporcja kruchego ciasta 1 sztuk
mleko skondensowane slodzone 1 puszka
migdały mielone 2 łyżek stołowych
białka 2 sztuk
cukier 200 gramów
sok z cytryny 0,5 łyżek deserowychkwiaty lawendy mielone 1 szczyptaWykonanie:Wylepić
ciastem natłuszczoną blaszkę. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić.Puszkę z
mlekiem zalać w garnku
wodą i gotować ok. 4 godzin (w trakcie gotowania uzupełniać
wodę tak, by pokrywała puszkę). Masę wyjąć z puszki i udekorować nią ciasto. Boki posypać zmielonymi
migdałami.
Białka utrzeć z
cukrem i
sokiem z cytryny, dodać lawendę. Masę rozsmarować na desce. Gdy zastygnie wykrawać z niej ozdobne kwiatuszki i udekorować nimi mazurek.Uwagi:Przepis na kruche ciasto jest podany pod nazwą: Kruche ciasto na mazurek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: