ßßß Cookit - przepis na Mazurek - Lawendowe inspiracje

Mazurek - Lawendowe inspiracje

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 270 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
porcja kruchego ciasta 1 sztuk
mleko skondensowane slodzone 1 puszka
migdały mielone 2 łyżek stołowych
białka 2 sztuk
cukier 200 gramów
sok z cytryny 0,5 łyżek deserowych
kwiaty lawendy mielone 1 szczypta
Wykonanie:
Wylepić ciastem natłuszczoną blaszkę. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić.
Puszkę z mlekiem zalać w garnku wodą i gotować ok. 4 godzin (w trakcie gotowania uzupełniać wodę tak, by pokrywała puszkę). Masę wyjąć z puszki i udekorować nią ciasto. Boki posypać zmielonymi migdałami.
Białka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, dodać lawendę. Masę rozsmarować na desce. Gdy zastygnie wykrawać z niej ozdobne kwiatuszki i udekorować nimi mazurek.
Uwagi:
Przepis na kruche ciasto jest podany pod nazwą: Kruche ciasto na mazurek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10367/Mazurek---Lawendowe-inspiracje