ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 270 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoporcja kruchego ciasta 1 sztukmleko skondensowane slodzone 1 puszkamigdały mielone 2 łyżek stołowychbiałka 2 sztukcukier 200 gramówsok z cytryny 0,5 łyżek deserowychkwiaty lawendy mielone 1 szczyptaWykonanie:Wylepić ciastem natłuszczoną blaszkę. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić.Puszkę z mlekiem zalać w garnku wodą i gotować ok. 4 godzin (w trakcie gotowania uzupełniać wodę tak, by pokrywała puszkę). Masę wyjąć z puszki i udekorować nią ciasto. Boki posypać zmielonymi migdałami.Białka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, dodać lawendę. Masę rozsmarować na desce. Gdy zastygnie wykrawać z niej ozdobne kwiatuszki i udekorować nimi mazurek.Uwagi:Przepis na kruche ciasto jest podany pod nazwą: Kruche ciasto na mazurek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: