ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojeżyny 1 kilogramówcukier 1 kilogramówsok z cytryny 1 sztukmigdały 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone, osuszone jeżyny lekko zgnieść z połową cukru i odstawić, aż puszczą sok (ok. 12 godzin). Całość doprowadzić do wrzenia i dalej gotować na małym ogniu 5 minut. Wsypać resztę cukru, mieszając, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu do czasu, aż dżem zgęstnieje. Przed końcem gotowania dodać sok z cytryny i siekane migdały. Gorący dżem przełożyć do wypatrzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: