Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jeżyny 1 kilogramów
cukier 1 kilogramów
sok z cytryny 1 sztuk
migdały 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone, osuszone
jeżyny lekko zgnieść z połową
cukru i odstawić, aż puszczą sok (ok. 12 godzin). Całość doprowadzić do wrzenia i dalej gotować na małym ogniu 5 minut. Wsypać resztę
cukru, mieszając, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu do czasu, aż
dżem zgęstnieje. Przed końcem gotowania dodać
sok z cytryny i siekane
migdały. Gorący
dżem przełożyć do wypatrzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: