Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet śledziowy 8 sztuk
mleko 1 szklanek
migdały 50 gramów
śliwki suszone 300 gramów
olej 80 mililitrów
cukier 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki, gałązki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filety moczyć przez 2,5h w
mleku, osaczyć, zwinąć w ruloniki, a
mleko wylać. Sparzone
migdały obrać ze skórki i drobno posiekać. Umyte
śliwki namoczyć przez 30 minut w 1/2 szklanki
wody i rozgotować je. Masę
śliwkową przetrzeć przez sito, dodać
olej i
migdały, mieszając doprawić
cukrem,
solą oraz
sokiem cytrynowym. Ruloniki
śledziowe ułożyć na półmisku, polać sosem i udekorować
natką.Uwagi:
Sok z cytryny można zastąpić
octem winnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: KarinaData: 2009-12-21Brzmi bardzo zachęcająco ;) myślę, że się skuszę chociaż myślę, że warto posypać go parzonymi
płatkami migdałów pozdr.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: