Wykonanie
« Gulasz z
łopatki wieprzowej z
papryką i
ziemniakamiRisotto
grzybowe »Każdy wypiek, który lubimy zawsze można przygotować w wersji świątecznej, tak jak zrobiłam to jaZapraszam.Składniki na formę o wymiarach 28×21:300 g
mąki300 g
cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1,5 łyżeczki
sodyszczypta
soliłyżeczka
cynamonu4
jajkaokoło 350 ml
oleju300 g startej
marchewkimasło do wysmarowania formyKrok 1Wszystkie suche składniki mieszamy w misce.Krok 2
Jajka rozcieramy w drugiej misce i łączymy z
olejem oraz
marchewką – jej zawartość łączymy z suchymi składnikami. Delikatnie mieszamy ciasto, do momentu powstania jednolitej konsystencji. Ciasto musi być delikatnie lejące, kiedy jest za sztywne dodajemy odrobinę
oleju.Krok 4Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę.Krok 5Kiedy ciasto ostygnie, wykrajamy z niego duży trójkąt, a z pozostałych części małe trójkąciki. Dekorujemy wszystkie elementy lukrem i ozdabiamy