Pysznie maślane ciasto z kwaskowatym rabarbarem. Do kawy i książki na te ponure, deszczowe dni. Przepis znalazłam na stronie http://kotlet.tv/ucierane-ciasto-z-rabarbarem.Składniki18 dag masła w temperaturze pokojowej3 średnie jajka1 szklanka cukru1,5 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łodygi rabarbaru10 dag masła1 cukier waniliowy8 łyżek mąkiSposób przygotowaniaKrok 1Rabarbar myjemy, kroimy na mniejsze części i mieszamy z cukrem pudrem (ok 1 łyżką). Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie dalej miksując dodajemy jaja, mąkęproszek do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wylewamy do blachy (u mnie tortownica ok. 25 cm) i wykładamy rabarbar. Kruszonkę robimy ugniatając mąkę z cukrem i masłem na mokry piasek. Posypujemy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach ok. 55 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Ucierane ciasto z rabarbarem, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisySzarlotka z serkiemSzarlotka z maślankąMocno cytrynowy sernik na serkach homogenizowanychSernik na zimnoMuffinki z dynią