ßßß
5 jajek1 szklanka cukru2,5 szklanki mąki pszennej250 g masła2 łyżki cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta solikruszonka:70g masła70 g cukru140 g mąkidodatkowo:4 łodygi rabarbaruMasło rozpuścić i przestudzić.Jajka ubić ze szczyptą soli dodając partiami cukier i cukier waniliowy.Do ubitych jajek dodać mąkę oraz proszek do pieczenia na przemian z ostudzonym masłem – delikatnie mieszać na najniższych obrotach miksera.Ciasto wyłożyć do blaszki (30x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki i wyłożyć na ciasto.Z podanych składników zagnieść kruszonkę i rozsypać ją na rabarbarze.Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 170°C na około 40 minut.Smacznego!!
