Wykonanie

Mega szybkie kruche
ciasteczka, gdy akurat nie mamy nic słodkiego do
kawy.Składniki2 szklanki
mąki tortowejpół szklanki
cukru (niecałe)1 opakowanie
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia10 dkg
margaryny1 łyżka
smalcu1 małe opakowanie
rodzynek (opcjonalnie możemy dodać
suszoną żurawinę)Sposób przygotowaniaKrok 1Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Rodzynki wgniatamy na końcu.Krok 2Formujemy niewielkie kulki i rozgniatamy je widelcem, aby uzyskać ładny wzorek.Krok 3
Ciasteczka pieczemy 13 min. w 200°C z termoobiegiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)
Ciasteczka z
rodzynkami, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisy
Ciasteczka maślane p Ani Gałaszewskiej – danie konkursowe“Ziemniaczki”Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweWitrażowe pierniczkiKruche
ciasteczka z
czekoladą i
bakaliami