ßßß Cookit - przepis na Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

nazwa

Wykonanie

Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Składniki
ciasto
1 szklanka mąki
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
2 jajka
sól, olej
sos beszamelowy
1 szklanka mleka
1 łyżka mąki
150g sera żółtego
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
1 łyżka masła
farsz
400g szpinaku mrożonego
200g fety
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić je na 30 minut.
Krok 2
Posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną fetę i doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i podsmażyć, zalać mlekiem i mieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia i dodać starty ser żółty.
Krok 4
Naleśniki pozawijać z farszem tak jak krokiety. Włożyć do posmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Wyłożyć na nie sos beszamelowy.
Krok 5
Zapiekać 25 - 30 min w 180 stopniach.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/410/nalesniki-ze-szpinakiem-pod-beszamelem-2