ßßß
Cookit - przepis na Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Składniki
Mąka
Mleko
Woda
Jajko
Sól
Olej
Sos beszamelowy
Żółty ser
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Masło
Szpinak mrożony
Feta
Czosnek
Wykonanie
Naleśniki ze
szpinakiem
pod beszamelemSkładnikiciasto1 szklanka
mąki
0,5 szklanki
mleka
0,5 szklanki
wody
2
jajka
sól
,
olej
sos beszamelowy
1 szklanka
mleka
1 łyżka
mąki
150g
sera żółtego
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
1 łyżka
masła
farsz400g
szpinaku mrożonego
200g
fety
4 ząbki
czosnku
łyżka
masła
sól
pieprz
Sposób przygotowaniaKrok 1Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić je na 30 minut.Krok 2Posiekany
czosnek
podsmażyć na
maśle
, dodać
szpinak
, dusić do odparowania
wody
, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną
fetę
i doprawić
solą
i
pieprzem
.Krok 3Na patelni rozpuścić łyżkę
masła
, dodać łyżkę
mąki
i podsmażyć, zalać
mlekiem
i mieszać. Doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
i
gałką muszkatołową
. Zdjąć z ognia i dodać
starty ser
żółty.Krok 4Naleśniki pozawijać z farszem tak jak krokiety. Włożyć do posmarowanego
masłem
naczynia do zapiekania. Wyłożyć na nie
sos beszamelowy
.Krok 5Zapiekać 25 - 30 min w 180 stopniach.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/01/410/nalesniki-ze-szpinakiem-pod-beszamelem-2
Przepisy powiązane
naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane pod beszamelem
89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz
Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Naleśniki ze szpinakiem
Składniki powiązane (0)