ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane kaparami

Jajka faszerowane kaparami

nazwa

Wykonanie

Dobre jajeczka o charakterystycznym posmaku kapary.
Składniki
6 średnich jajek
3 łyżki kapary
1 łyżka musztardy ziarnistej
1 łyżka chrzanu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka sosu sojowego
pieprz, sól do smaku
4 plastry szynki wędzonej (pasuje również kiełbasa żywiecka)
Sposób przygotowania
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka. Kapary kroimy na mniejsze części, szynkę wędzoną kroimy w kostkę. Żółtka przekładamy do miseczki, dodajemy kapary, szynkę, chrzan i musztardę. Przyprawiamy sosem sojowym soją i pieprzem. Masę gnieciemy widelcem do połączenia składników. Faszerujemy jajeczka
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Jajka faszerowane kaparami, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Podobne wpisy
Frittata z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą
Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem
Pasta z wędzonej ryby i fety
Muffiny z kaparami i suszonymi pomidorami
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/3230/jajka-faszerowane-kaparami