ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane kaparami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane kaparami
Składniki
Jajko
Kapary
Musztarda
Chrzan
Jogurt grecki
Sos sojowy
Pieprz
Sól
Szynka wędzona
Kiełbasa żywiecka
Oliwki
Pomidor
Ryby wedzone
Schab
Suszone pomidory
Ser camembert
Feta
Wykonanie
Dobre jajeczka o charakterystycznym posmaku
kapary
.Składniki6 średnich
jajek
3 łyżki
kapary
1 łyżka
musztardy
ziarnistej1 łyżka
chrzanu
2 łyżki
jogurtu greckiego
1 łyżka
sosu sojowego
pieprz
,
sól
do smaku4 plastry
szynki wędzonej
(pasuje również
kiełbasa żywiecka
)Sposób przygotowaniaKrok 1
Jajka
gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Wyjmujemy
żółtka
.
Kapary
kroimy na mniejsze części,
szynkę wędzoną
kroimy w kostkę.
Żółtka
przekładamy do miseczki, dodajemy
kapary
,
szynkę
,
chrzan
i
musztardę
. Przyprawiamy
sosem sojowym
soją
i
pieprzem
. Masę gnieciemy widelcem do połączenia składników. Faszerujemy jajeczkaVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Jajka
faszerowane
kaparami
, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyFrittata z
oliwkami
i
pomidorkami
koktajlowymiPasta kanapkowa z
wędzoną rybą
Schab
z
suszonymi pomidorami
,
kaparami
i
camembertem
Pasta z
wędzonej ryby
i
fety
Muffiny z
kaparami
i
suszonymi pomidorami
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/02/3230/jajka-faszerowane-kaparami
Przepisy powiązane
Paczuszki schabowe
Pasta z jajek i kaparów
Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem
Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie
Jajka z pomidorkami i oliwkami
Składniki powiązane (0)