ßßß
Dobre jajeczka o charakterystycznym posmaku kapary.Składniki6 średnich jajek3 łyżki kapary1 łyżka musztardy ziarnistej1 łyżka chrzanu2 łyżki jogurtu greckiego1 łyżka sosu sojowegopieprz, sól do smaku4 plastry szynki wędzonej (pasuje również kiełbasa żywiecka)Sposób przygotowaniaKrok 1Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka. Kapary kroimy na mniejsze części, szynkę wędzoną kroimy w kostkę. Żółtka przekładamy do miseczki, dodajemy kapary, szynkę, chrzan i musztardę. Przyprawiamy sosem sojowym soją i pieprzem. Masę gnieciemy widelcem do połączenia składników. Faszerujemy jajeczkaVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Jajka faszerowane kaparami, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyFrittata z oliwkami i pomidorkami koktajlowymiPasta kanapkowa z wędzoną rybąSchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertemPasta z wędzonej ryby i fetyMuffiny z kaparami i suszonymi pomidorami