Placki są sycące, zdrowe, ale i specyficzne w smaku. Bardzo dobrze komponują się z dżememjabłkowym.Składniki1 szklanka otrębów owsianych1 szklanka mąki pszennej2 łyżki jogurtu naturalnego (najlepiej typu greckiego)3 łyżeczki cukru kryształu0,5 szklanki mleka (może być trochę mniej, zależnie od wielkości jajek)2 jajkaSposób przygotowaniaKrok 1Najpierw mieszamy składniki suche. Następnie wbijamy jajka, dodajemy jogurt i znów mieszamy. Na koniec wlewamy stopniowo mleko i mieszamy łyżką do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Krok 2Smażymy, posypujemy cukrem pudrem i wciiinamy. ;)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Placki z otrębów owsianych, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyPlacuszki z serkiem wiejskim i jogurtemCoś dla niemowlaka: Jaglany budyńŚniadaniowyamarantus z bananemPlacuszki waniliowePlacki z dyni