Wykonanie

Pierwsze szybkie danie, które przygotowałam z pozyskanej wczoraj dyni. Placki są bardzo delikatne i lekko słodkie. Można je dodatkowo posypać
cukrem pudrem.Składniki60 dkg dyni15 dkg
mąki pszennej2 łyżki
cukru2
jajkaszczypta
soliolej do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1
Dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Dodać
sól, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wsypać
cukier, wbić
jajka i dodać
mąkę. Dokładnie wymieszać. Łyżką stołową wykładać ciasto na rozgrzaną oliwę/olej. Smażyć po minutce z obu stron na średnim ogniu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Placki z dyni, 10 . 0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyPlacuszki z
serkiem wiejskim i
jogurtemPlacki z
kaszy manny
Kogel
mogel z
daktylamiPlacuszki
waniliowePlacki z
otrębów owsianych