Wykonanie
            Bardzo lubię 
chlebki naan. To naprawdę fajny i sprytny wynalazek. Przede wszystkim można je zjadać do wszelakich gulaszy, 
sosów, zup czy zapiekanek. Ale nie tylko. U nas sprawdza się także w charakterze ciasta do pizzy lub po prostu jemy go jak 
zwykły chleb. Uwielbiam naan za prostotę wykonania i smak. Idealnie pasuje do dań kuchni indyjskiej ale.. po co te ograniczenia? Można jeść go na miliony sposobów:)

Składniki:250 g 
mąki pszennej1 i 1/4 łyżeczki 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
cukruszczypta 
soli1/2 szklanka gęstego 
jogurtu1 łyżka 
oleju1 
jajkoWykonanie:Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w misce i wyrób aż ciasto będzie miękkie i gładkie. W razie potrzeby dodaj 
jogurt lub 
mąkę. Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw na 2-3 godziny- jeśli masz czas. Mnie czasem zdarza się poczekać tylko ok 30 minut i też wszystko się udaje. Podziel ciasto na kilka kawałków i formuj z nich placki. Spód zwilż 
wodą i smaż na suchej patelni aż ukażą się brązowe plamki. Piecz je z obu stron.Smacznego!