ßßß
Niepozorne, ale przepyszne połączenie kurczaka marchewki i orzechów. Powstało przez przypadek ale na pewno zostanie w naszym menu na długo. Świetnie smakuje z kaszą gryczaną i delikatnym sosem jogurtowo-ziołowym. Polecam:)Składnikipodwójna pierś z kurczakasólpieprz3 marchewkigarść orzechów włoskichmajonezolejSposób przygotowaniaKrok 1pierś z kurczaka pokroić plasterki grubości około 1cm, delikatnie rozbić, zamarynować w marynacie z soli, pieprzu i odrobiny oleju. Pozostawić na 30 min.Krok 2Plasterki kurczaka poukładać na blaszce lub w płaskim naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem.Krok 3Marchewkę zetrzeć na tarce na drobniutkie wiórki. Podsmażyć chwilę, przyprawić sola i pieprzem.Krok 4Plasterki kurczaka posmarować cienką warstwą majonezu, posypać orzechami włoskimi i wyłożyć na nie marchewkę.Krok 5Zapiekać około 20 min w 200'VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.6/ 10 (5 votes cast)Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką, 9.6 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyCiasto marchewkoweSzaszłyki z suszonymi owocami i dipem sezamowymKieszonki z fetą i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie śmietanowo-szpinakowymKotlety de volaille