ßßß
Cookit - przepis na Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Składniki
Piersi z kurczaka
Sól
Pieprz
Marchew
Orzech włoski
Majonez
Olej
Owoce suszone
Sezam
Feta
Suszone pomidory
Kurczak
Śmietana
Szpinak
Wykonanie
Niepozorne, ale przepyszne połączenie
kurczaka
marchewki
i
orzechów
. Powstało przez przypadek ale na pewno zostanie w naszym menu na długo. Świetnie smakuje z
kaszą gryczaną
i delikatnym
sosem jogurtowo
-
ziołowym
. Polecam:)Składnikipodwójna
pierś z kurczaka
sól
pieprz
3
marchewki
garść
orzechów włoskich
majonez
olej
Sposób przygotowaniaKrok 1
pierś z kurczaka
pokroić plasterki grubości około 1cm, delikatnie rozbić, zamarynować w marynacie z
soli
,
pieprzu
i odrobiny
oleju
. Pozostawić na 30 min.Krok 2Plasterki
kurczaka
poukładać na blaszce lub w płaskim naczyniu do zapiekania wysmarowanym
olejem
.Krok 3
Marchewkę
zetrzeć na tarce na drobniutkie wiórki. Podsmażyć chwilę, przyprawić
sola
i
pieprzem
.Krok 4Plasterki
kurczaka
posmarować cienką warstwą
majonezu
, posypać
orzechami włoskimi
i wyłożyć na nie
marchewkę
.Krok 5Zapiekać około 20 min w 200'VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.6/ 10 (5 votes cast)
Pierś z kurczaka
pod
marchewkową
pierzynką, 9.6 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyCiasto
marchewkowe
Szaszłyki z
suszonymi owocami
i dipem
sezamowym
Kieszonki z
fetą
i
suszonymi pomidorami
Kurczak
w sosie
śmietanowo
-
szpinakowym
Kotlety de volaille
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/01/3069/piers-z-kurczaka-pod-marchewkowa-pierzynka
Przepisy powiązane
Pierś z kurczaka w sosie grzybowo-śmietanowym
Prosty gulasz i kluski śląskie
Roladki z kurczaka na parze z suszonymi pomidorami i fetą
ROLADKI DROBIOWE
Pęczotto szpinakowe
Składniki powiązane (0)