ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką

nazwa

Wykonanie

Niepozorne, ale przepyszne połączenie kurczaka marchewki i orzechów. Powstało przez przypadek ale na pewno zostanie w naszym menu na długo. Świetnie smakuje z kaszą gryczaną i delikatnym sosem jogurtowo-ziołowym. Polecam:)
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
sól
pieprz
3 marchewki
garść orzechów włoskich
majonez
olej
Sposób przygotowania
Krok 1
pierś z kurczaka pokroić plasterki grubości około 1cm, delikatnie rozbić, zamarynować w marynacie z soli, pieprzu i odrobiny oleju. Pozostawić na 30 min.
Krok 2
Plasterki kurczaka poukładać na blaszce lub w płaskim naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem.
Krok 3
Marchewkę zetrzeć na tarce na drobniutkie wiórki. Podsmażyć chwilę, przyprawić sola i pieprzem.
Krok 4
Plasterki kurczaka posmarować cienką warstwą majonezu, posypać orzechami włoskimi i wyłożyć na nie marchewkę.
Krok 5
Zapiekać około 20 min w 200'
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.6/ 10 (5 votes cast)
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką, 9.6 out of 10 based on 5 ratings
Podobne wpisy
Ciasto marchewkowe
Szaszłyki z suszonymi owocami i dipem sezamowym
Kieszonki z fetą i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie śmietanowo-szpinakowym
Kotlety de volaille
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/3069/piers-z-kurczaka-pod-marchewkowa-pierzynka