ßßß
Śniadanie, którego zapach obudzi nawet największego śpiocha. Sprawdzi się w weekendowy poranek, kiedy mamy trochę więcej czasu na przygotowanie jedzonka.Składniki2 duże bułki kajzerki2 jaja2 plastry szynki lub boczku0,5 pomidora (ew. kawałek papryki)1 łyżka posiekanego szczypiorku1 łyżka startego seraSposób przygotowaniaKrok 1Odciąć wierzchnią część bułki i wydrążyć środek.Pokroić pomidora/paprykę w kosteczkę. Wędlinę również pokroić na mniejsze kawałeczki.Wrzucić do wydrążonej bułki. Wbić jajko na wierzch. Posypać pieprzem i solą.Krok 2Odcięte wierzchy bułek posmarować masłem i posypać startym serem.Bułki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 min w 190 st. C. Aż jajka się zetną. :)Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.Krok 3BułkiVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Jajka zapiekane w bułkach, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyJajecznica z tuńczykiemPlacki z kaszy mannyJajka zapiekane w ziemniakach – danie konkursoweChałkaGołąbki zapiekane w kapuście kiszonej