Wykonanie
Śniadanie, którego zapach obudzi nawet największego śpiocha. Sprawdzi się w weekendowy poranek, kiedy mamy trochę więcej czasu na przygotowanie jedzonka.Składniki2 duże
bułki kajzerki2
jaja2 plastry
szynki lub
boczku0,5
pomidora (ew. kawałek
papryki)1 łyżka posiekanego
szczypiorku1 łyżka
startego seraSposób przygotowaniaKrok 1Odciąć wierzchnią część
bułki i wydrążyć środek.Pokroić pomidora/paprykę w kosteczkę.
Wędlinę również pokroić na mniejsze kawałeczki.Wrzucić do wydrążonej
bułki. Wbić
jajko na wierzch. Posypać
pieprzem i
solą.Krok 2Odcięte wierzchy
bułek posmarować
masłem i posypać
startym serem.
Bułki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 min w 190 st. C. Aż
jajka się zetną. :)Przed podaniem posypać posiekanym
szczypiorkiem.Krok 3
BułkiVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)
Jajka zapiekane w bułkach, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyJajecznica z
tuńczykiemPlacki z
kaszy mannyJajka zapiekane w ziemniakach – danie konkursowe
ChałkaGołąbki zapiekane w
kapuście kiszonej