Fajna przekąska na posiadówę ze znajomymi. Na pewno będzie się komponować z płynnym menu. Autorka – Teresa Kropidłowska.Składniki8 śledzi marynowanych2 średnie cebule2 duże ogórki kiszonemusztarda sarepska0,5 szkl octu2 szkl wody3 łyżki cukru4 ziarenka ziela angielskiego4 listki lauroweSposób przygotowaniaKrok 1Sledzie należy przekroić wzdłuż i podzielić na filety.Filety smarujemy musztardąNa posmarowanej rybie układamy plasterek cebuli i ogórka. Warzywa układamy tylko na jednym końcu filetu. Od tej strony zaczynamy zawijać rybę. Zawijamy tak ciasno jak tylko się udaje. Po zawinięciu wbijamy wykałaczki ,żeby rolmopsy nie rozpadły się.Ryby układamy w miseczce lub innym naczyniu, w którym będziemy je marynować.Krok 2Gotujemy ocet z wodą, cukrem, zielem angielskim i listkami laurowymi.Po wystudzeniu zalewamy ryby. Zalewa musi zakrywać wszystkie ryby.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (1 vote cast)Rolmopsy śledziowe marynowane - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyŚledzie marynowane domowe – danie konkursoweŚledzik w śmietanieŚledzie z suszonymi pomidoramiŚledzie po grecku – danie konkursoweSałatka z kaszą gryczaną p. Kamili Kozień – danie konkursowe