ßßß
Warto podpatrzeć jak przygotowują śledzie Pomorzanie. Autorka – pani Teresa Kropidłowska.Składniki1kg świeżych śledzi3 szkl wody1 szkl octu1 łyżka soli3 łyżki cukru4 ziarenka ziela angielskiego3 listki lauroweSposób przygotowaniaKrok 1Z wody i octu ugotować zalewę, dodać sól, cukier i przyprawy.Śledzie oczyścić i wymyć.Zalewę ostudzić, do zimnej włożyć śledzie.Odstawić w zimne miejsce na 3 dni.Z marynowanych śledzi można zrobić rolmopsy lub pokroić w kawałki i zalać olejem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Śledzie marynowane domowe - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyRolmopsy śledziowe marynowane – danie konkursoweŚledzie po grecku – danie konkursoweŚledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursoweCiasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursoweŚledzie z suszonymi pomidorami