ßßß
Cookit - przepis na Śledzie w zalewie octowej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzie w zalewie octowej
Składniki
Śledź
Matias
Cebula
Woda
Ocet
Cukier
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Wykonanie
Składniki:płaty
śledziowe
(
matjasy
)2
cebule
woda
, ok 1,5 litrapół szklanki
octu
3 łyżeczki
cukru
listek laurowy
,3 ziarenka
ziela angielskiego
,
sól
Przygotowanie:
Śledzie
dobrze wymoczyć w wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.Przygotowujemy zalewę:
Cebulę
obieramy i kroimy w krążki. Wrzucamy ją do garnka z
wodą
, dodajemy
listek laurowy
,
ziele angielskie
,
sól
,
cukier
i gotujemy do miękkości
cebuli
. Pod koniec gotowania dodać
ocet
. Odstawiamy do wystygnięcia. W słoiku
śledzie
krzekładamy
cebulą
, warstwami i zalewamiy zimną zalewą. Słoik wstawiamy do lodówki i odczekujemy 2-3 dni.
Źródło:
http://waniliazcynamonem.blogspot.com/2013/12/sledzie-w-zalewie-octowej.html
Przepisy powiązane
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE
Składniki powiązane (0)