ßßß
Z Pomorza – śledziowego zagłębia przyleciał do nas przepis na grecką wersję tej ryby. Pani Teresa Kropidłowska jest w ich dziedzinie prawdziwym guru. Polecamy!Składniki40 dag śledzi solonych40 dag marchewki (ugotowanej w skórce na pół miękko)40 dag cebuli (w grubsze piórka)0,5 szkl oleju1 mały przecier pomidorowy10 dag rodzynekSposób przygotowaniaKrok 1Na patelnię wlać olej ,dodać cebulę ,dusić chwilę ,nie smażyć ,dodać marchew potartą na tarce o dużych oczkach, chwilę razem przesmażyć .Dodać przecier pomidorowy, rodzynki wcześniej sparzone, wymieszać ,chwilę przesmażyć ,ostudzić.Śledzie wymoczyć ,pokroić w paseczki i dodać do sosu ,wymieszać. Odstawić na jeden dzień.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (1 vote cast)Śledzie po grecku - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyŚledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursoweSałata śledziowaDorsz po grecku z ziołami – danie konkursoweŚledzie w oleju z cytryną – danie konkursoweDomowy paprykarz szczeciński – danie konkursowe